Cabell d’Àngel

Feia molt temps que vam plantar aqui al pati llavors de carbassa de cabell d’àngel i m’havia sortit una carbasseta que es va quedar a la cuina. Era massa petita per fer-la sola, però era ecològica i casolana i em sabia greu tirar-la.

Aquest estiu la meva sogra em va donar una carbassa que havia plantat al terreny la seva cosina, i de seguida em vaig enrecordar de la meva carbasseta, soleta i abandonada al marbre, per fi tindria companyia i podria acabar el seu cicle vital…

Vaig aprofitar un diumenge plujós per a demanar-li a la meva filla si volia ajudar-me i ens vam posar mans a l’obra! I aprofitant… vaig fer un tutorial!

00 mermelada

Ingredients

  • 1 carbassa de cabell d’àngel
  • 1 pell de llimona
  • 1 branqueta de canyella
  • Sucre

Elaboració

Agafarem la carbassa, la netejarem bé i la tallarem a trossos.

01 carbassa neta

La posarem a bullir amb aigua sola i quan la pell sigui una mica tova, l’escorrerem.

02 bullint a l'olla

Amb l’ajuda d’una cullera retirarem la pell i les llavors.

03 pell fora

Pesarem la polpa i per cada quilo de polpa hi posarem 500 gr de sucre. Hi afegirem la pell de llimona i la branqueta de canyella. Aixó ho posarem al foc fort al principi perquè ens deixi anar aigua la carbassa i ho anirem remenant. Baixarem el foc i deixarem que vagi confitant sense que ens agafi color. Ja veurem que la carbassa es va desfilant fent el típic cabell d’àngel.

04 a l'olla amb el sucre

Quan s’hagi begut bé l’aigua i la carbassa sigui transparent ja la tindrem llesta per fer servir. Podem congelar-lo o fer-ne conserva.

05 al pot

I ja podeu fer pastissets, ensaïmades o el que vulgueu!!

Deja un comentario