Flam de Mató

Ahir em van demanar pel facebook ( http://www.facebook.com/pages/My-Sweet-Dreams-Cupcakes/382194235193397 ) la recepta del flam de mató i tot seguit us la posaré.

Aquesta recepta la vaig descobrir fa molts anys anant a un restaurant del Lluçanès; en quan vam provar aquestes delicioses postres vam quedar-ne enamorats, tant el meu marit com jo. A mi el mató no em diu gaire res, i la mel no és que m’entusiasmi… així que el menjo poc i el demano als restaurants encara menys. No se que em deuria passar pel cap en aquell moment, fa massa anys i no me’n recordo, però els dos vam demanar els flam. És lleuger, gustós, gens pesat i molt suau al paladar. En quan vaig arribar a casa vaig començar a investigar (tinc fama d’obsessiva quan se’m posa alguna idea a la ceba). N’he fet amb ou, sense, amb cuallada… però aquesta recepta és la que més agrada a casa, així que és la que us explicaré. No té cap secret i la podeu fer fins i tot si no sou massa manetes o neòfits en això de la pastisseria.

FLAM MATÓ

Ingredients:

  • 100 g de sucre
  • 300 g de llet sencera
  • 250 g de nata líquida
  • 250 g de mató
  • 1 sobre de quallada
  • sucre per al caramel

Preparació:

Amb quatre cullerades de sucre, es prepara el caramel tot desfent-lo dins un cassó, fins que sigui ben ros. Aneu en compte de no cremar-lo massa ja que amargaria i no valdria res. Es reparteix al fons d’un motlle rectangular o en diferents motlles individuals.
En un bol,  s’hi barreja el mató, el sobre de quallada, el sucre i la nata líquida, i es tritura. Tot seguit, s’incorpora la llet, i es torna a barrejar amb el túrmix o les varilles si voleu que surti més granulat.
S’aboca la mescla al motlle amb el caramel i es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC durant 30 minuts.
Surt del forn sense quallar, però ho acaba fent a la nevera.
Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.

Deja un comentario